دلتنگی ها ...
دلتنگی ها ...

دلتنگی ها ...

افزایش بیماری‌های قلبی در جوانان

هر چند در سال‌های اخیر هشدارها نسبت به کاهش سن سکته در ایران زیاد بوده، اما برای اولین‌بار است که بالاترین مقام بهداشتی کشور در این‌باره هشدار می‌دهد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دیروز تایید کرد بیماری‌های قلبی و عروقی در بین جوانان ایرانی افزایش یافته است. او در مراسم گشایش مراکز تحقیقاتی بیمارستان شهید رجایی تهران، با بیان این‌که بیماری‌های قلبی و عروقی بیشترین مرگ و میرها را در کشور از آن خود می‌کند، گفت: با توجه به رواج روزافزون بیماری‌های قلبی و عروقی بین قشرهای جوان در کشور، نظام سلامت نیازمند برنامه‌ریزی‌های صحیح، همراه با اختصاص بودجه‌های کلان در بخش‌های مختلف اتاق عمل، سی.سی.یو، آموزش نیروی انسانی و پژوهش به منظور ارائه خدمات با کیفیت است.

مرضیه وحیددستجردی پیش از این نیز از مرگ روزانه بیش از 300 نفر در کشور بر اثر بیماری‌های قلبی و عروقی خبر داده بود. خرداد ماه امسال نیز کارشناس مسوول بیماری‌های قلبی و عروقی وزارت بهداشت سن سکته‌های قلبی در کشور را 40 سال اعلام کرد، در حالی که متوسط سن سکته قلبی در دنیا 60 سالگی عنوان می‌شود.هر چند که بیماری‌های قلبی و عروقی و خصوصا سکته قلبی می‌تواند صرفا بر اثر زمینه ژنتیکی در شخص و بدون هیچ علامتی اتفاق بیفتد یعنی در شخصی که نه سیگار می‌کشد و نه چربی و قند بالا دارد هم می‌تواند اتفاق بیفتد اما فاکتورهای عمومی در بروز این بیماری‌ها تغذیه، چاقی و نداشتن تحرک بدنی و مصرف دخانیات عنوان می‌شود

. .

دکتر محمدرضا محمد‌حسنی، متخصص قلب و عروق و معاون پژوهشی مرکز تحقیقات قلب و عروق کشور در پاسخ به این سوال که چرا آمار سکته قلبی، بخصوص در میان جوان‌ها در کشورمان بالا رفته است، به جام‌جم می‌گوید: سن سکته‌های قلبی در کشور کاهش یافته است. علت آن هم به چاقی، افزایش وزن و بی‌تحرکی افراد در سنین بالای 25 سال در کشورمان باز می‌گردد.

پژوهشگران اعتقاد دارند که استرس و نگرانی مداوم خطر سکته قلبی را افزایش می‌دهد، اما هنوز محققان علوم پزشکی متوجه نشده‌اند که آیا استرس خودش باعث بروز سکته‌ قلبی می‌شود یا رفتارهایی که فرد به دلیل داشتن استرس مانند سیگار کشیدن پی‌درپی از خود نشان می‌دهد باعث بروز سکته می‌شود.

معاون پژوهشی مرکز تحقیقات قلب و عروق کشور دراین خصوص تاکید می‌کند: ممکن است استرس منفی، با بالا بردن فشار خون یا تاثیر روی میزان تحرک در فرد، به طور غیرمستقیم در بروز حمله‌های قلبی موثر باشد ولیکن به تنهایی یک عامل در بروز حمله قلبی محسوب نمی‌شود.

در واقع نتایج تحقیقات نشان داده که نگرانی‌های دائمی می‌تواند خطر ابتلا به سکته قلبی را تا چند برابر افزایش دهد.

آلودگی هوا یعنی 13 درصد آسیب قلبی بیشتر

آلودگی هوا حداقل 13 درصد به آسیب‌های قلبی ـ عروقی اضافه می‌کند و برای کسانی که مشکل قلبی دارند می‌توانند عاملی محرک در سکته‌های قلبی باشد.معاون پژوهشی مرکز تحقیقات قلب و عروق کشور با بیان این موضوع، ادامه می‌دهد: بی‌‌شک باید هر چه سریع‌تر راهکارهایی اساسی برای بهبود کیفیت سوخت، بهبود سیستم احتراق خودروها و حمل و نقل خودروها اندیشیده شود.او توصیه می‌کند: بیماران قلبی باید به شرایط هشدار در روزهایی که آلودگی زیاد است بشدت توجه کنند و در صورت خروج از خانه از ماسک استفاده کنند. در روزهای دیگر هم برای کارهای ضروری از خانه خارج شوند.

چه باید کرد؟

هرچند که اقدامات آموزشی و فرهنگی می‌تواند در پیشگیری ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی موثر باشد؛ اما وزیر بهداشت درخصوص تلاش‌های وزارت بهداشت برای کاهش این بیماری‌ها گفت: وزارت بهداشت در تلاش است با همکاری سازمان‌ها و مراکز مختلف بیمه، پذیرش و درمان بیماران قلبی و عروقی در بیمارستان‌ها همچون آسیب‌دیدگان حوادث بدون هزینه صورت بگیرد. دستجردی افزود: برنامه‌های وزارت بهداشت در جهت راه‌اندازی بیمارستان‌های پیشرفته قلب و عروق در مراکز استانی در دست بررسی است.

دکتر حسنی ادامه می‌دهد: در واقع اختلالات تغذیه‌ای با رشد روز افزون فست‌فودها و دسترسی آسان مردم به آنها و همین‌طور دسترسی به سیگار ارزان، از دلایل اصلی افزایش آمار سکته‌ها و بیماری‌های قلبی و حتی سایر بیماری‌های کشنده در کشور است.او با اشاره به این‌که بر اساس پیش‌بینی سازمان بهداشت جهانی در کشورهای در حال توسعه، بخصوص کشورهایی مثل ما، در سال 2020 بیماری‌های قلبی حالت اپیدمی پیدا می‌کند و بسیاری از مردم، دچار چاقی و تصلب شرایین خواهند بود، اظهار می‌کند: به علاوه از بعد دیگر وابستگی‌مان به کشور‌های پیشرفته برای تامین دستگاه‌های تشخیصی و درمانی در حوزه قلب (اکو، آنژیوگرافی اکو کاردیوگرافی) بیشتر خواهد شد.

استرس‌تان را کنترل کنید

اما علاوه بر این عوامل عمومی، فاکتورهایی نظیر استرس و آلودگی هوا نیز از عواملی محسوب می‌شوند که در کشور ما به عنوان سایر عوامل بروز بیماری‌های قلبی و عروقی روز به روز پررنگ‌تر هم می‌شوند

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد