تقریبا اکثر مردم در دوران بزرگسالی دچار دردهای مزمن در ناحیه تحتانی کمر میشوند که ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد.
به گزارش ایسنا، کمردرد که معمولا در بین بزرگسالان شایع است اغلب بر اثر کار زیاد و سنگین، کشیدگی عضلات یا جراحت بروز میکند.
شبکه خبری تورنتو نیوز در این مقاله جدید چند نکته ساده اما موثر را توصیه کرده است که به بهبود و کاهش این نوع از کمردردها کمک میکند:
- از قرارگرفتن و وضعیتها یا انجام فعالیتهایی که موجب ایجاد یا افزایش کمردرد میشوند پرهیز کنید، در صورت نیاز میتوانید برای تسکین درد از کیسه یخ استفاده کنید و فقط وقتی که واقعا احتیاج دارید از مسکن استفاده کنید. بیشتر کمردردها با ادامه فعالیتهای متعادل و سبک بهبود پیدا میکنند.
- وقتی درد کمرتان تا حدی کاهش یافت میتوانید از تمرینات استقامتی ساده برای ناحیه شکم، کمر و پاها همراه با حرکات کششی استفاده کنید. ورزش نه تنها درد شما را تسکین میدهد بلکه از آسیب دیدگی مجدد نیز جلوگیری میکند.
- به یاد داشته باشید پس از بهبود کمردرد باید فعالیتهای خود را به تدریج شروع کرده و سطح آنها را به آرامی افزایش دهید. تحرک خیلی کم موجب از دست رفتن انعطافپذیری، مقاومت و توان این قسمت از بدن و در نهایت بروز مجدد درد میشود.
- از خوابیدن روی شکم پرهیز کنید چون وقتی به این وضعیت میخوابید شکمتان به سمت زمین میافتد و در نتیجه کمر حالت قوسی پیدا میکند که این امر موجب افزایش گودی کمر و بروز درد میشود. خوابیدن به پشت و روی کمر هم به همین نحو ناراحت کننده و مضر است. بنابراین کارشناسان توصیه میکنند که به پهلوها بخوابید و پاهایتان را از قسمت زانو اندکی خم کنید. در این وضعیت فشار روی ستون فقرات ناشی از کشیدگی گودی کمر به حداقل میرسد. همچنین میتوانید در حالت نشسته زیر زانوهای خود یک بالشتک قرار دهید. با این کار رانها به سمت بالا میآیند، گودی کمر کمتر میشود و فشاردر این ناحیه کاهش پیدا میکند.
- به نحوه نشستن و ایستادن خود نیز دقت داشته باشید. چون قرار گرفتن در یک وضعیت بد نشسته یا ایستاده از عوامل اصلی دردکمر است. موقع نشستن قوز نکنید و موقع ایستادن خم نشوید.